Értékelés: 0/0

Spárgás-sonkás batyuk

Feltöltve: 2015.05.12.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: spárga, sonka, batyu

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet elkeverjük az élesztővel, egy teáskanál sóval, hozzáadjuk a Rama-t, a natúr joghurtot, összegyúrjuk a tésztát, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágy, gyúrható kenyértésztát kapjunk. Ha már simára gyúrtuk a tésztát, szobahőmérsékleten 1,5 óráig kelesztjük. A spárgákat megpucoljuk, sós vízben 5 perc alatt előfőzzük és lecsepegtetjük őket. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, nagyobb téglalapokra kinyújtjuk. A méretre vágott spárgákat a sonkába beletekerjük, egy-egy tésztalapra helyezzük őket, majd azokat kettéhajtjuk, szabályos téglalapnak megformázzuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a téglalapokat, éles késsel vékonyan bevagdossuk a tetejüket, újabb 25-30 percig hagyjuk kelni őket. Közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük. A batyukat megkenjük felvert tojással, megszórjuk kristályos tengeri sóval, és 20-25 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!