Értékelés: 0/0

Spárgás Pite

Feltöltve: 2013.01.10.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: liszt, vaj.spárga, tejföl

Hozzávalók

ízlés szerint só-bors, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, 50 dkg liszt, 25 dkg rama, 4+1 tojássárgája, , 6 evőkanál hideg víz, 1 marék spárga, 1 nagy pohár tejföl

Sülvefőve séfünk ajánlata
Harmath Csaba
Harmath Csaba
104 recept

Elkészítés

Tehát a tészta (két db, 24 cm):

• 50 dkg liszt
• 24 dkg Rama
• 4 tojássárgája
• 2 csipet só
• 5-6 evőkanál hideg víz

Keverjük össze a lisztet meg a sót, dobjuk hozzá a felkockázott Rama-t. Morzsoljuk össze a Rama-t meg a sós lisztet. Az állag akkor jó, ha az egész úgy néz ki, mint a durva zsemlemorzsa. Hozzáadjuk a vizet, és óvatosan paskolva, nem erőteljesen gyúrva sima tésztagombóccá formázzuk.

NAGYON FONTOS:

Ha erőteljesen gyúrjuk, akkor a tészta ragacsos lesz, és sose sül meg.

Ha kész a gombóc, fóliába csomagolva mehet „aludni” minimum egy órát a frigóba. Lisztezzünk meg egy vágódeszkát, Ramaazzunk ki egy gyümölcstortaformát. A tésztát kinyújtjuk, és a formába helyezzük. Ha ez megvan, dobjuk egy órára a mélyhűtőbe, és melegítsük fel a sütőnket 180 fokra. Ha sütő meleg, és az egy óra letelt, mehet a „kazánba”. Még kb. 40 perc, és kész a csoda, aztán jöhet a többi…

Egy lábas enyhén sós vízben megfőzöm a spárgát, leszűröm, félrerakom. Egy kevés olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, hozzáadom a tejfölt, és egyszer megforralom, megvárom amíg kihűl.Amikor kihűlt, egy tojást hozzákeverek, és az addig már elkészült tésztába kanalazom, a spárgát rádobom a pite tetejére, és sütőben 200 fokon10 perc alatt készre sütöm. Jó étvágyat


Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!