Értékelés: 0/0

Sonkás rakott padlizsán

Feltöltve: 2015.07.30.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: padlizsán, paradicsom, rakott, sonka, mozzarella, bazsalikom

Hozzávalók

1 kg érett paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, , bors, olívaolaj, bazsalikom, 50 dkg padlizsán, 20 dkg mozzarella , 20 dkg főtt, szeletelt sonka, liszt, 2 tojás, étolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A meghámozott, felkockázott paradicsomot tálba tesszük, hozzáadjuk a félbevágott vöröshagymát, a felaprított fokhagymát, 3 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és fél órán keresztül forralva készre főzzük a szószt. Végül apróra vágott, friss bazsalikommal ízesítjük. A padlizsánt hosszában kb. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. Lisztben megforgatjuk a padlizsánszeleteket, majd a felvert, sózott tojásokban, forró olajban pár pillanat alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük. Tűzálló tál aljára kevés szószt szedünk, rá egy réteg padlizsánt, lecsöpögtetett, kézzel morzsásra szedett mozzarellát, egy szelet sonkát teszünk rá. Újra, szósz, padlizsán, mozzarella, sonka következik. A tetejére szószt, majd mozzarellát teszünk. 230 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Melegen még szaftos, hidegen szépen szeletelhető.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!