Értékelés: 0/0

Sonkás-babos pite

Feltöltve: 2015.07.07.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: pite, ceruzabab, sonka, tejszín, tojás, joghurt

Hozzávalók

frissen őrölt bors, , 30 dkg liszt, 15 dkg ráma, 1 dl natúr joghurt, 1 teáskanál , 35 dkg ceruzabab, 2 egész tojás, 2 dl tejszín, 15 dkg füstölt sonka, 2 gerezd fokhagyma, fél dl 10 %-os ecet

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felkockázott hideg Rama-t és a joghurtot. Összegyúrjuk a tésztát, és 20-30 percre hűtőbe tesszük. A babot megpucoljuk, 2-3 cm-s darabokra vágjuk, ecetes, sós vízben majdnem puhára előfőzzük és leszűrjük. Az enyhén felvert tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felcsíkozott sonkát és a lecsöpögtetett babot. A tésztát 22-24 cm-es piteformába kinyújtjuk, ráöntjük a tölteléket, és 220 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Hidegen és melegen is jó, friss zöldsalátát is kínálhatunk mellé.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!