Értékelés: 0/0

Sárgabarackos mignon

Feltöltve: 2014.04.11.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: mignon, sárgabarack

Hozzávalók

13 dkg liszt, 13 dkg porcukor, csipetnyi , 15 dkg ráma, 2 dl sűrű sárgabarack lekvár, 4 egész tojás, 30 dkg porcukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Elektromos habverővel 4-5 percen keresztül habosodásig verjük az egész tojásokat a cukorral. A lisztet háromszor átszitáljuk, a habverő legalacsonyabb fokozatát használva a tojáskrémhez keverjük, hozzáadunk egy csipetnyi sót. Ramanak kikenünk és kilisztezünk egy18x30 centis, szögletes tepsit, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! A kész, formából kiborított tortát tortarácson hagyjuk kihűlni. A baracklekvárt botmixerrel simára pürésítjük. A Rama-t habosra keverjük 5 dkg porcukorral. A lekvár felét hozzáadjuk, és krémesre keverjük. Félbevágjuk a kihűlt piskótalapot, megtöltjük a barackos krémmel, ráhelyezzük a másik piskótalapot. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd felkockázzuk a süteményt. A porcukrot átszitáljuk, és elkeverjük a maradék lekvárral. Ha szükséges, nagyon kis adagokban annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű, de kenhető cukormasszát kapjunk. A felkockázott süteményeket egy tál fölött megcsorgatjuk a cukormázzal.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!