Értékelés: 0/0

Sajtos-sonkás karfiolkrémleves

Feltöltve: 2014.11.25.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: krémleves, karfiol, sonka, sajt, tejszín

Hozzávalók

olívaolaj, 1 kisebb fej karfiol, 3 dkg rama, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 15 dkg füstölt sajt, , frissen őrölt bors, 10 dkg főtt-füstölt sonka

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A karfiolt rózsákra szedjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Sütőben 250 fokon 20-25 perc alatt puhára sütjük. Közben a Rama-n megfuttatjuk a felaprított hagymát, a végén beletesszük a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a megsült karfiolt, majd felöntjük 8 dl-1 liter vízzel. Összeforraljuk, és a leves felét simára turmixszoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 10 dkg reszelt sajtot, és a felkockázott főtt sonkát. Kevergetve melegítjük, amíg a sajt elolvad. A maradék sajttal tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!