Értékelés: 0/0

Sajtos-ragus rakott krumpli

Feltöltve: 2014.06.02.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: újkrumpli, marhahús, sajt, besamel

Hozzávalók

frissen őrölt bors, , 1 kg újkrumpli, 3 dl tej, 30 dkg darált marhahús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 20 dkg trappista sajt, 3 dkg rama, 3 dkg liszt, olívaolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az újkrumpli héját ledörzsöljük, és egészben feltesszük főni. Ha megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a darált húst, lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük (ha van maradék húslevesünk, azzal), hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és takarékon, lefedve puhára pároljuk a húst. Ha kell, még adunk vizet hozzá. Besamelt készítünk: a Rama-t lábosban felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, folyamatos keverés közben enyhén lepirítjuk, majd fokozatosan felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, sűrűre beforraljuk. Elkeverjük benne a reszelt sajt kétharmad részét. A kihűlt krumplit felkarikázzuk, tűzálló tálba rétegezzük, megsózzuk, szedünk rá egy adag besamelt, marharagut, és folytatjuk a rétegezést. A tetejére besamel kerüljön. Megszórjuk a maradék sajttal, és 220 fokos sütőben 25 perc alatt összesütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!