Értékelés: 0/0

Sajtos karfiolgratin

Feltöltve: 2013.12.05.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: karfiol, krémsajt, gratin

Hozzávalók

2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál olívaolaj, 1 tojás, 1 fej karfiol, 1 csapott teáskanál őrölt köménymag, 4 dkg liszt, 4 dkg Rama, 4 dl tej, , bors, 20 dkg natúr krémsajt, 1 gerezd fokhagyma

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük. Sós, köménymaggal ízesített vízben majdnem teljesen puhára főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A Rama-t egy közepes lábosban megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, megfuttatjuk rajta, majd fokozatosan, kevergetés közben hozzáöntjük a tejet. Sóval, borssal, aprított fokhagymával ízesítjük. A krémsajtot elkeverjük a besamelmártásban, és ha enyhén meghűlt, a tojást is beledolgozzuk. Egy tűzálló tál alját kikenjük olívaolajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, elhelyezzük rajta a karfiolrózsákat, ráöntjük a mártást, és 220 fokra melegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!