Értékelés: 0/0

Sajtos focaccia

Feltöltve: 2010.11.13.

0 hozzászólás

Kategória: Egyéb

Cimkék: kenyér, focaccia

Hozzávalók

40 dkg BL 80-as liszt, 10 dkg durumliszt, 7 g élesztő, 3 evőkanál olívaolaj, 3-3,5 dl meleg víz, 1 csapott teáskanál , 1 evőkanál méz, 20 dkg juhsajt (vagy más aromás sajt), 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tészta alapanyagaiból gyúrjunk ruganyos tésztát, meleg helyen kelesszük minimum 2 órán át, utána gyúrjuk át ismét, és kelesszük még minimum másfél órát. Szeleteljük fel a sajtot, aprítsuk fel a fokhagymát. Vegyük ketté a tésztát, nyújtsunk belőle két 3-4 mm vastagságú téglalapot. Az egyiket egy kicsivel nagyobbra nyújtsuk, erre helyezzük a sajtszeleteket, oszlassuk el rajta a fokhagymát, locsoljunk rá kevés olajat, és sózzuk. Helyezzük rá a kisebb tésztát, a széleknél hajtsuk vissza az alsó lapot, és jól nyomkodjuk össze a két réteget. Olajjal kenjük meg a tetejét, és 250 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, majd melegen tálaljuk.
(Forrás: Nők Lapja Konyha - Vrábel Kriszta)

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!