Értékelés: 0/0

Rusztikus kenyér

Feltöltve: 2013.10.17.

0 hozzászólás

Kategória: Egyéb

Cimkék: kenyér, rómaitál

Hozzávalók

4 és fél dl langyos víz, 2 evőkanál olívaolaj, 70 dkg kenyérliszt (BL 80), 1 teáskanál szárított élesztő, 2 teáskanál

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Előző este a lisztet egy nagy tálban elkeverjük a sóval és az élesztővel. Kanállal hozzákeverjük az olívaolajat és a vizet, annyit, hogy nagyon sűrű nokedli tészta állagú tésztát kapjunk, azzal a különbséggel, hogy kanállal éppen hogy elkeverjük. Konyharuhával lefedjük, szobahőmérsékleten egy éjszakán át kelesztjük. Másnapra a tészta magától összekel, nagyon lágy, lukacsos kovász-szerű masszát kapunk. Lisztezett kézzel átforgatjuk a tésztát. Közben a tálat langyos vízben áztatjuk 1 órán át. Hideg sütőbe tesszük, és 230 fokra melegítjük. A forró tálat liszttel kiszórjuk, lisztezett kézzel beleszedjük a kenyértésztát, és 40-45 perc alatt készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!