Értékelés: 0/0

Ribizlis-habos lepény

Feltöltve: 2014.06.27.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, ribizli, tojáshab, marcipán

Hozzávalók

0.4 dl víz, 14 dkg cukor, a tojáshabhoz 2 tojás fehérje, 40 dkg ribizli, a tésztához 4 tojás, 12 dkg Rama, 15 dkg cukor, 1 citrom, 10 dkg marcipán, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral és a Rama-val habosra keverjük, majd belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. A marcipánt reszelőn hozzáreszeljük, a tojások fehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk a keverékbe. Végül óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, s a ribizlivel megszórva 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. A cukrot a vízzel sűrű sziruppá forraljuk, közben a tojásfehérjét félig felverjük. A cukorszirupot lassan belecsorgatjuk, miközben verjük tovább a fehérjét. Mikor sűrű, fényes hab lesz, habzsákba töltve a sütemény tetejére nyomjuk. Karamellizáló pisztoly segítségével megégetjük, vagy grill fokozaton a sütőben 1 perc alatt megpirítjuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!