Értékelés: 0/0

Rakott sütőtök marharaguval

Feltöltve: 2015.10.30.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: rakott, marhahús, vörösbor, sütőtök, krumpli, fahéj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A raguhoz olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, és lepirítjuk. Beletesszük a fűszereket, a bort, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, és 30 percig főzzük a ragut. Közben a hámozott, fél centi vékonyra szeletelt tököt és krumplit forró olajban elősütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk róla. Besamelt készítünk: a Rama-n megfuttatjuk a lisztet, fokozatosan felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és forralva besűrítjük. Egy kerámiatálat vékonyan kikenünk olívaolajjal. Egy sor krumplit rétegezünk rá, majd besamellel leöntjük, egy réteg sütőtök következik, majd húsragut teszünk rá, és újra krumplit. Krumplival és besamellel zárjuk a rétegezést és 230 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt összesütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!