Értékelés: 0/0

Rakott édesburgonya

Feltöltve: 2014.01.22.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: édesburgonya, besamel

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Besamelt készítünk: a Rama-n megfuttatjuk a lisztet, majd fokozatosan felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, forralásig sűrűre főzzük a mártást. Az aprított hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a darált húst, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a 2 gerezd aprított fokhagymát és a darabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, lefedve puhára főzzük a húst. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Egy tűzálló tál alját vékonyan kiolajozzuk, egy réteg édesburgonyát teszünk az aljára, rá besamelt, majd húsragut. Újra édesburgonyát, besamelt, ragut, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg édesburgonya és besamel legyen. Alufóliával lefedjük a tálat, és 230 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!