Értékelés: 0/0

Rácsos linzer

Feltöltve: 2011.01.23.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: tészta, sütemény, Finom, édesség, egyszerű

Hozzávalók

1/2 kg liszt, 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 egész tojás, 1 evőkanál tejföl, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Rácsos Linzer
Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 25 dkg Rama, v. 15 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 tojás, 1 ek. tejföl, 1 sütőpor, citromhéj, fahéj, csipet só. Minden hozzávalót gyorsan összegyúrjuk és 1/2 órát a hűtőbe tesszük. Majd 2/3 részét kinyújtjuk és tepsibe simítjuk /kb. 23x36méretű/, lekvárral megkenjük. A maradék tésztából vékony kukacokat sodrunk, vagy derelyevágóval csíkokat készítünk és ezt a lekvárra helyezzük. Középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük, kihűlés után ferdén szeleteljük. Jó étvágyat!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!