Értékelés: 0/0

Quiche-alaptészta

Feltöltve: 2010.10.07.

0 hozzászólás

Kategória: Egyéb

Cimkék: quiche

Hozzávalók

fél deci hideg víz, csipet , 1 tojássárgája, 10 dkg Rama , 20 dkg liszt, 1 tojásfehérje , 2 tojás, 2,5 dl tej, tejszín vagy tejföl

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Egy tálba mérjük ki a lisztet, a sót, a tojássárgáját, a felkockázott Rama-t és a hideg vizet, majd kézzel mindezt gyúrjuk össze. Egy perc alatt összeáll a tészta, és leválik a kézről.
A quiche-tésztát pihentessük legalább 1 órát a hűtőben, hogy könnyebb legyen nyújtani, majd egyengessük bele egy 28 cm átmérőjű tortaformába (vagy tűzálló tálba). A tésztának mindenképpen legyen 2-3 cm magas karimája. Illendő lenne a sütőformába igazított tésztát zsírpapírral lefedni, majd babot, lencsét vagy sütőgyöngyöt ráönteni, és nagyjából 10 percig sütni. De e nélkül is be lehet tenni a sütőbe 5-10 percre, és sütés után villával kipukkasztani a hólyagokat, majd kicsit lelapítani. Az így elkészített „vakra sütött", azaz töltelék nélkül megsütött tésztát ízlés és évszak szerint lehet tölteni.

Quiche-krém
Amíg a tészta sül, éppen elkészül a krém. Édes és sós változatnál is ugyanaz a krém alapja: tojás és tej, tejszín, tejföl vagy ezek kombinációja, és nincs más munka vele, csak a hozzávalókat összekeverni. Ha csak tej akad otthon, akkor a tojást a tejjel kell összekeverni. Gazdagabb lesz a krém, ha tej helyett részben vagy teljes egészében tejszínt keverünk a tojásokhoz.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!