Értékelés: 0/0

Puncsos mignontorta

Feltöltve: 2015.02.11.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: torta, puncs, mignon, baracklekvár

Hozzávalók

4, 4 egész tojás, 13 dkg liszt, 13 dkg porcukor, a töltelékhez 25 dkg darált keksz, 2 dl baracklekvár, 15 dkg ráma, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál rumaroma, 1 teáskanál piros ételszínezék, a mázhoz 25 dkg porcukor, 5 evőkanál víz, fél evőkanál piros ételszínezék

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel kb. 5 percen át fehéredésig verjük a porcukorral, hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkeverjük benne. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk 2 cm vastagon a piskótatésztát, majd az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A kihűlt piskótát két négyzetté vágjuk, a lehulló széleket félretesszük. A darált kekszet elkeverjük a kakaóporral, összedolgozzuk a Rama-val, az összemorzsolt piskótavégekkel, a baracklekvárral, a rumaromával és az ételszínezékkel. Vékonyan megkenjük az egyik piskótalapot baracklekvárral, rásimítjuk a tölteléket, megkenjük a másik lapot is lekvárral, és a lekváros felével ráfordítjuk a töltelékre. A mázhoz elkeverjük a porcukrot a vízzel, ételfestékkel, amíg sűrű, de kenhető cukormasszát kapunk. Sütőpapírra tortarácsot helyezünk, erre a tortát, és bekenjük a mázzal. A sütőpapírról fel tudjuk szedni a lecsurgó mázat.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!