Értékelés: 0/0

Puncsos baracktorta

Feltöltve: 2014.04.29.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: barack, puncs, mascarpone

Hozzávalók

5 dl tejszín, rumaroma, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 25 dkg mascarpone, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, 3 dl olaj, a krémhez felezett barackbefőtt, piros ételfesték, 1 dl hideg víz, 10 g zselatin

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral sűrű habbá verjük, majd a cukrot és a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítva 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A barackbefőttbe kevés festéket teszünk, hogy rózsaszínűek legyenek a barackok. A hideg vízbe tesszük a zselatint, és pár perc múlva megmelegítjük, hogy felolvadjon. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, a rumaromával, a tejszínt habbá verjük, és mascarponés krémbe forgatjuk. A meleg zselatinos vizet szintén hozzákeverjük. A kész habot szilikonformákba kanalazzuk, 1-1 barackot teszünk a közepébe. A hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni. A szilikonforma aljával megegyező méretűre vágjuk a piskótát, és a kész desszertre illesztjük. A formából kifordítva tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!