Értékelés: 0/0

Portugál fahéjas fánk

Feltöltve: 2014.02.20.

2 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, fánk, fahéj

Hozzávalók

olaj a sütéshez, 2.5 dkg Rama, 5 dkg friss élesztő, 50 dkg liszt, 25 dkg porcukor, csipetnyi , 4 dl tej, 5 cl rum, 4 tojássárgája

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

1,5 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük kevés cukorral és az élesztővel, és félretesszük. A lisztbe belekeverjük a porcukrot és a sót, majd beletesszük a tojássárgájákat, hozzáöntjük a rumot és felfutott élesztőt, a langyos tejet és a langyos Rama-t, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és fél óráig kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formára vágjuk vagy szaggatjuk. A kis tésztákat hagyjuk ismét negyed órát kelni. Ezután forró olajban pirosra sütjük, s papírtörlőre szedve még forrón fahéjas cukorba hempergetjük.

Megosztom:

Hozzászólások (2) Hozzászólok

 
opala
opalaÚjonc
#1 | 2014-02-21 10:51 | válaszolok erre

Óóó! Elnézést, hogy le Laciztam...a tésztát nem ilyen figyelmetlenül készítettem el. :)

 
opala
opalaÚjonc
#2 | 2014-02-21 10:47 | válaszolok erre

Kedves Szőke Laci! Volt szerencsém tegnap elkészíteni a receptet és meg kell mondjam ki kellett dobni. Mindent a leírtak szerint készítettem el, de sajnos, nem hogy gyúrható nem lett a tészta, de folyt. Nem lehet, hogy valami el van írva a receptben? A 25 dkg porcukor nem sok? Tisztelettel várom a választ, opala.

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!