Értékelés: 0/0

Pirított tökmagos metélt sült sonkával és olívás mártással

Feltöltve: 2013.10.03.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: olajbogyó, zöldhagyma, citrom, tökmagolaj, bors, , petrezselyem, tökmag, méz, mustár, olaj, sonka, tészta

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A zöldhagymát gorombára, az olajbogyókat apróra összevágjuk. A sonkát 4 szeletre vágjuk, és bekenjük a méz és mustár keverékével. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, amikor kész, leszűrjük, de nem mossuk le. Míg a tészta készül, kevés olajon megsütjük a sonkák mindkét oldalát. Kiszedjük a serpenyőből, rátesszük a hagymát, és megfuttatjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, petrezselymet és az összevágott olajbogyókat. Pici vizet öntünk rá a tészta főzőlevéből, és összefőzzük. A kifőtt leszűrt tésztát összekeverjük a tökmagolajjal, a pirított zúzott tökmaggal és sóval. Tányérra tesszük, mellé a sült sonkát és az olívás mártást.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!