Értékelés: 0/0

Petrezselymes-currys gombapástétom

Feltöltve: 2015.03.11.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: pástétom, gomba, curry, petrezselyem

Hozzávalók

, 15 dkg ráma, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg csiperkegomba, 1 evőkanál currypaszta vagy 2 evőkanál curry fűszerkeverék, 1 zsemle, 1 nagy csokor petrezselyem, frissen őrölt bors, pár csepp citromlé

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A kakaóval, porcukorral, sütőporral és sóval elkevert liszttel kézzel összemorzsoljuk a hideg Rama-t, beledolgozzuk a tojást, és addig gyúrjuk, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Fóliába csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben a túrót elkeverjük a búzadarával, a porcukorral, a citromhéjjal, a tojás sárgájával. Összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével, belekeverjük a lecsöpögtetett, apró kockákra vágott barackkonzervet. Lisztezett felületen 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és 24 cm-es piteformába helyezzük (a felesleg tésztát félretesszük). Villával megszurkáljuk a tészta alját, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. A maradék tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra kinyújtjuk, fél cm vastag csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a pite tetejét. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!