Értékelés: 0/0

Pestos marhanyelv

Feltöltve: 2012.10.31.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: egyszerű, Finom, belsőség, olcsó, pesto, marhanyelv

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Ritkán használjuk itthon a nyers marhanyelvet. Franciaországban, abban a kis étkezdében, ahová ebédelni jártam még nagyon az elején, legalább kétszer főzte Madame Rosa, a portugál szakácsnő. Olcsó, de nagyon laktató étel, ami nem mellesleg igen finom is.

Két ütemben kell elkészíteni. Első körben az alaplevet felforralom egy fazékban, beleteszem egészben a hagymát, három-négy gerezd fokhagymát, a babért és a zöldpetrezselymet. Ha lobogva forr, beleteszem a nyers, megmosott nyelvet. Én nem szoktam ilyenkor nagyon leszedegetni, mert a vastag bőrét úgyis csak főzés után tudom rendesen lehúzni. Másfél-két órát főzöm fedő allat ezalatt normálisan puhára fő. Ha tényleg megpuhult, akkor megtöltök egy edényt jeges vízzel és abba dobom bele lehűlni. Ha kész, belül is rendesen kihűlt, akkor leszedem a vastag külső héjat a nyelvről, a felesleges zsíros, lebernyeges részeket is eltávolítom róla. Félreteszem.

Egy mixerbe teszem az összes bazsalikomlevelet, sózom, borsozom, ráöntöm az olívaolaj felét majd pépesítem. Ha kész, akkor hozzáteszek ízlés szerint fokhagymát (én sokat szoktam, de nem mindenki szereti ennyire), és a maradék olívaolajat. Ismét mixelem, majd ha kész, akkor egy kevéssé átforgatom a reszelt parmezánnal és egy fél citrom levével. Ez utóbbit normálisan nem teszem bele a pestoba, persze ki-ki azt tesz bele, amit akar, de ebben a pestoban jót tesz a hús ízeinek kiemelésére. Félreteszem ezt is.

A húst szép, egyenletes, kb. fél centis szeletekre vágom fel, egy serpenyőben alá öntök pár kanállal a főzőléből és lassan felmelegítem, ha forró, és a melegítőlevet is majdnem elfőtte, melegített tálalóedényre teszem át és feladom az asztalra. Én rizzsel szeretem, de a makaróni sem rossz (ez nekem a rövidcső tésztát jelenti).

Nem drága, kiadós és nagyon finom étel, jó étvággyal kínálom!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!