Értékelés: 0/0

Pesto-s Gouda-s tészta

Feltöltve: 2011.11.14.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: pesto

Csak 20 perc

Hozzávalók

250 g házi jellegű vastag tészta durum lisztből, 50 g szalonna, 50 g vöröshagyma, 150 g gouda sajt, 1 evőkanál zöld pesto, 1 kávéskanál , 2 dl főzőtejszín, 1 evőkanál olaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az ilyen ételeket akkor készítem, amikor gyorsan kell összedobnom valami finomat a családnak. Miközben megfő a tészta, elkészítem a szószt, így tényleg 15 perc alatt készen van.
Elképesztően könnyű recept, így azoknak is ajánlom, akik még csak most ismerkednek a konyhaművészettel.

A tésztát sós, olajos forró vízben készre főzzük. Figyeljünk oda, nehogy túlfőzzük. Én akkor hagyom abba, amikor még kicsit rágós, mer a szósszal együtt tovább fog még egy kicsit puhulni a tálalás előtt.
A szalonnákat apróra vágjuk, és egy serpenyőben pörcöket sütünk belőle. Időközben hozzáadjuk a szintén finomra vágott vöröshagymát, majd azt is megpirítjuk. Ezután jön hozzá a reszelt sajt, a tejszín és a pesto. Jól összedolgozzuk és addig kevergetjük amíg a sajt teljesen el nem olvad.
A leszűrt tésztát ráhalmozzuk a szószra, jól átkeverjük, és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint sonkaforgácsokkal vagy egy kis mentalevéllel ízesítve díszíthetjük...
Jó étvágyat!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!