Értékelés: 0/0

Paradicsomos rakott zöldbab

Feltöltve: 2014.07.31.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: zöldbab, darálthús, paradicsom, rizs

Hozzávalók

1 tojás, 3 dl tejföl vagy 3.6 %-os joghurt, 50 dkg zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg darált sertéshús, 1 kg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 evőkanál szíárított majoránna, 25 dkg rizs, , bors, 5 dkg reszelt sajt

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A babot megtisztítjuk és feldaraboljuk. Fazékban vizet forralunk, ha forr, bőven megsózzuk, ecettel ízesítjük, és forralva 10 percig főzzük benne a babot, majd leszűrjük és félretesszük. Az apróra kockázott hagymát olívaolajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a húst, és lepirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük a hússal, hozzáadjuk a hámozott, darabolt paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, és puhára főzzük a húst. A rizst lobogó, sós vízben megfőzzük, mint egy tésztát, ha kész, leszűrjük. Tűzálló tál aljára rétegezzük a rizst, a zöldbabot, a darált húst, aztán újra a babot. A tejfölt elkeverjük a tojással, egyenletesen megkenjük a rakottas tetejét a tejföllel vagy a joghurttal, és megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 fokos sütőben 25 perc alatt összesütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!