Értékelés: 0/0

Paradicsomos pite

Feltöltve: 2013.08.30.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: paradicsom, pite

Hozzávalók

fél citrom lereszelt héja, 25 dkg finomliszt, 1 egész tojás, 12, 5 dkg Rama, csipetnyi , 8 kerek szemű paradicsom, 10 dkg hántolt mandula, 5 evőkanál zsemlemorzsa, 1 nagy csokor petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, tengeri só, 3 evőkanál olívaolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha szükséges, adunk egy egészen kevés vizet hozzá. Folpackba csomagoljuk, a hűtőszekrényben minimum 30 percig pihentetjük. A paradicsomokat 30 másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd hirtelen lehűtjük és meghámozzuk. Kettévágjuk a paradicsomokat, kivájjuk a magjukat. A morzsát olívaolajon világos aranybarnára pirítjuk, levesszük a tűzről, elkeverjük a durvára vágott mandulával, az aprított fokhagymával és petrezselyemmel, citromhéjjal, sóval. A tésztát kinyújtjuk, 24 centis piteformába tesszük, villával egyenletesen megszurkáljuk. A paradicsomok belsejét enyhén sózzuk, megtöltjük a morzsás keverékkel, és a vágott felükkel lefelé szabályosan elhelyezzük a tésztán. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a pitét.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!