Értékelés: 0/0

Paradicsomos lencsefőzelék

Feltöltve: 2015.01.08.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: főzelék, lencse, zeller, paradicsom

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Ehhez a recepthez használjuk a konzervben kapható, apró szemű, roppanós héjú, nem szétfövő lencsét. Ez a lencse ideális még saláták készítéséhez is. Az apróra kockázott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a szintén apróra kockázott szárzellert és a megtisztított, kockákra vágott sárgarépát. A zöldségeket is 8-10 percig dinszteljük. Beletesszük a fokhagymát, a hámozott paradicsomot, 1 dl vizet és 20 percig főzzük a főzelékalapot. Közben sózzuk, borsozzuk. A lecsöpögtetett, átöblített lencsét a paradicsomos alaphoz adjuk, és 10 perc alatt összefőzzük őket. Sült kolbásszal vagy virslivel kínáljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!