Értékelés: 0/0

Paprikás-zöldbabos tojássült

Feltöltve: 2014.07.31.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: zöldbab, paprika, tojás

Hozzávalók

, 5 egész tojás, 25 dkg zöldbab, 5 dl 10 %-os ételecet, 1 kis fej vöröshagyma, 25 dkg kaliforniai paprika, 15 dkg koktélparadicsom, 1 gerezd fokhagyma, bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A babot megtisztítjuk és feldaraboljuk. Vizet forralunk, ha forr, bőven sózzuk, ecettel ízesítjük, majd forralva főzzük benne a babot 10 percen keresztül. Leszűrjük. A paprikát kockázzuk. Az apróra kockázott hagymát olívaolajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, lassú tűzön puhára, édesre pároljuk. Hozzáadjuk a leszűrt babot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Összepároljuk, itt-ott kicsit lesütjük. A felezett paradicsomokat az utolsó pár pillanatban adjuk csak hozzá, hogy éppen csak megfonnyadjanak. A tojásokat elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldségragut fél literes, szilikonos formába tesszük, ráöntjük a tojást, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, amíg a közepe is megszilárdul. Langyosra hűtve kiborítjuk a formából, és szeleteljük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!