Értékelés: 0/0

Paprikás krumpli

Feltöltve: 2010.10.13.

1 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: krumpli

Hozzávalók

1,5 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 10 dkg szalonna, , bors, 1 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál kömény, 20 dkg füstölt kolbász

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A burgonyát hámozd meg, darabold fel. A szalonnát vágd apró kockákra, és egy lábosban olvaszd ki a zsírját. Fonnyaszd meg rajta a hagymát, és szórd meg pirospaprikával. Add hozzá a kockákra vágott krumplit, a felszeletelt paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a burgonyát, és fedő alatt párold puhára. Amikor már félig megfőtt a burgonya, add hozzá a nagyobb darabokra vágott kolbászt is. Amikor már szaftos a leve, és minden hozzávaló megpuhult, tálalható.

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

#1 | 2011-01-12 15:11 | válaszolok erre

Két dologgal szeretném kiegészíteni. Persze, nem biztos, hogy így a jó, de én minden pörköltalapnál a köménymagot a kiolvasztott szalonnazsírra szórom, és amikor "kipattogott", akkor teszem rá a hagymát. A másik: nálam kihagyhatatlan a fokhagyma a pörköltes ételekből.

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!