Értékelés: 0/0

Pácolt vaddisznó túrós galuskával

Feltöltve: 2014.11.03.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: vaddisznótarja, galuska, túró

Hozzávalók

1 tojás, liszt, , 25 dkg túró, 4 szelet vaddisznótarja, 1 tk őrölt pirospaprika, 1 tk szárított oregánó, 2 teáskanál mustár, 4 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma, tengeri só, frissen őrölt bors, a galuskához 50 dkg krumpli, 2 evőkanál liszt, bors, 1 csokor friss kapor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A megmosott, szárazra törölt hússzeleteket megkenjük a mustár, olaj, oregano és pirospaprika keverékével. Hagyjuk pácolódni, amíg a köretet készítjük. A meghámozott krumplit kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, enyhén megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Beletesszük a villával áttört túrót, a tojást, és annyi lisztet, hogy gyúrható, de lágy tésztát kapjunk. Megsózzuk, megborsozzuk. A masszát 30 percig pihentetjük, majd lobogó, sós vízbe adagonként nagyobb nudlikat szaggatunk, és 10-12 percig főzzük őket. A kész nudlikat leszűrjük, és frissen vágott kaporral elkeverjük. A hússzeleteket közvetlenül a sütés előtt megsózzuk, megborsozzuk, finoman lisztbe mártjuk, és felhevített tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon nagy lángon oldalanként 1-2 percig sütjük, hogy kéreg képződjön rajta, majd alacsonyabb hőfokon oldalanként 5-6 percig sütjük tovább. Tálalás előtt a húst kb. 5 percig pihentetjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!