Értékelés: 0/0

Pácolt kacsamell hidegen

Feltöltve: 2016.01.14.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: kacsamell, pezsgő, narancs, fahéj, szegfűszeg

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Előző nap a megmosott, szárazra törölt kacsamelleket bedörzsöljük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a narancshéjjal, olívaolajjal. Lefedve hűtőszekrényben érleljük egy éjszakán át. A száraz pezsgőt lábosba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, a citromlevet. Forralva főzzük 8 percig, majd beletesszük a dzsemfixet, és további 1 percig forraljuk. Átszűrjük, üvegekbe öntjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk. (A pezsgőzselét napokkal korábban is elkészíthetjük, de minimum 4-5 órával tálalás előtt).
A tálalás reggelén felforrósítunk egy tapadásmentes serpenyőt. A kacsamelleket először a bőrös oldaluknál sütjük ropogósra, majd megfordítjuk, és kérget sütünk a másik oldalra is. Az elősütött melleket 15 percre 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. Vékonyan szeleteljük, kristálysóval sózzuk, és szobahőmérsékleten 15 percig hagyjuk pihenni, majd a pezsgőzselével, kaláccsal tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!