Értékelés: 0/0

Nutellás rakott palacsinta

Feltöltve: 2011.04.16.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: Finom

Csoportokhoz adva: Palacsinta fanclub

Hozzávalók

vagy 0,5 dl tejszín, 1 evőkanál nádcukor, 20 dkg darált dió, baracklekvár, 2 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csipet , 1 evőkanál kristálycukor, 0,5 dl étolaj, 1 ek tejföl, 2-3 dl ásványvíz a kikeveréshez, 25 dkgt túró, 2 db tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál nádcukor, nutella

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A hozzávalókat egy tálban kikeverjük. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a tészta kb. tejszín sűrűségű legyen. Ne legyen túl folyós és túl sűrű se.
Ha kész tegyük 30 percre hűtőbe. Addig készítsük el a túrókrémet.

25 dkg túrót törjük át krumplinyomóval és keverjük ki 2 tojássárgájával, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 evőkanál cukorral és 0.5 dl tejszínnel, vagy 1 evőkanál tejföllel.

20 dkg darált diót keverjünk el 3 evőkanál porcukorral.

Készítsük elő a baracklekvárt és a nutellát.

Süssük ki a palacsintákat. Kb. 12-15 db lesz belőle. Tegyünk egy palacsintát egy tortaforma aljára vagy tepsibe.

Rétegezzük a töltelékekkel. Palacsinta + lekvár + dió, palacsinta + túró, palacsinta + nutella. És így tovább, míg a töltelék el nem fogy.

Ha kész verjük fel a 2 tojás fehérjét. Ha majdnem kemény, tegyünk bele 1 evőkanál cukrot és azzal is verjük tovább. Szép kemény habot kapunk. Ezzel vonjuk be a palacsintatortát. Tegyük előmelegített sütőbe 200 fokra 5 percre. A hab szép aranysárga lesz. Vigyázzunk, hamar barnul, ne égessük meg a habot.

Végül szeljük fel és porcukorral meghintve tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom
Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!