Értékelés: 0/0

Nektarinos-málnás habcsóktorta

Feltöltve: 2014.07.09.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: habcsók, pavlova, nektarin, málna, tejszínhab

Hozzávalók

3 dl tejszínhab, 5 szobahőmérsékletű tojásfehérje (egy csepp sárgája se legyen benne!), 5 szem nektarin, 20 dkg málna, 25 dkg porcukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A fehérjéket elkezdjük eletromos habverővel verni, és amikor már szép habos, de még nem nagyon kemény, fokozatosan, kanalanként elkezdjük hozzáadagolni a porcukrot. Minden kanál között tovább verjük a habot 1 percig. Sót ne adjunk hozzá, nehezebb vele kemény habot verni. Mire a végére érünk a cukornak, a masszánk csillogó fehér lesz, és olyan kemény, hogy vághatjuk, formázhatjuk. Kanállal 2 tajtékos korongot kenünk sütőpapírral bélelt tepsire. Sütőbe tesszük, 5 perc után 120 fokra mérsékeljük a hőt, 35 percig sütjük, majd a hőmérsékletet újra 150 fokra emeljük, újabb 5 percre. Konyharuhával résnyire kitámasztjuk a sütőajtót, így hagyjuk kihűlni a habcsókot. Tálaláskor az egyik habcsókot kínálótálra helyezzük, megkenjük felvert tejszínhabbal, megszórjuk málnával és gerezdekre vágott nektarinnal. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóan díszítjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!