Értékelés: 0/0

Narancsos palacsinta

Feltöltve: 2015.02.11.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: vanília, puding, palacsinta, narancs

Hozzávalók

tejszínhab a tálaláshoz, 1 tasak főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor, 1 dl tejszín, 15 dkg liszt, 5 dl tej, 1 tojás, 2 evőkanál porcukor, szódavíz, csipet , 3 evőkanál étolaj, 4 nagy narancs

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a tojással, a tejjel, a porcukorral, csipet sóval, 2 evőkanál porcukorral. Simára keverjük a tésztát és annyi szódavizet adunk hozzá, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. 20 percre félretesszük, pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 1 narancs héját, a narancsok levét kifacsarjuk, úgy, hogy 2,5 dl narancslevünk legyen! A pudingporhoz adjuk a narancslevet, a tejszínt, elektromos habverővel verjük 3-4 percig a krémet, amíg besűrűsödik, majd hozzákeverjük a narancshéjat. A palacsintasütő serpenyőt felforrósítjuk, kikenjük olajjal, egyenként kisütjük a palacsintákat. Hagyjuk őket kihűlni, majd 1-1 nagy evőkanálnyi krémet töltünk beléjük, feltekerjük, és tejszínhabbal kínáljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!