Értékelés: 0/0

Narancsos-diós kalács

Feltöltve: 2016.01.14.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: sütemény, narancs, dió, kalács

Hozzávalók

10 dkg dió, 3 dl narancslekvár, 55 dkg liszt, 1 narancs héja, 7 g szárított élesztő, 12 dkg Rama, 5 dkg cukor, 1 dl natúr joghurt, 4 tojás sárgája, 5 dl tej, 15 dkg kandírozott narancshéj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet elkeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, a lágy Rama-t, a joghurtot, 3 tojás sárgáját, a langyos tejet, a narancs lereszelt héját. Alaposan átgyúrjuk a tésztát, dagasztjuk, amíg lágy kalácstésztát nem kapunk. 2-2,5 órán át kelesztjük. 6 egyenlő adagra szedjük a tésztát, lisztezett felületen egészen vékonyra kinyújtjuk az adagokat, megkenjük narancslekvárral, megszórjuk durvára tört dióval és aprított, kandírozott narancshéjjal.
Feltekerjük, gombócokat formázunk a tésztákból, hármasával őzgerincformába helyezzük (vagy mindet egy tepsibe), újabb 40 percig kelesztjük, megkenjük 1 evőkanál vízzel elkevert tojássárgájával, megszórjuk dióval, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!