Értékelés: 0/0

Narancsos, diós boszorkánypogácsa

Feltöltve: 2016.01.14.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: sütemény, karácsony, narancs, dió

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, lereszeljük a héját, fél citrom levét kifacsarjuk. Habosra keverjük a Rama-t a porcukorral, hozzáadjuk narancs és citromhéjat, a citromlevet, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet. Kézzel gyúrható tésztát kapunk. Diónyi adagokat szaggatunk belőle, kézzel golyóvá formáljuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, enyhén lelapítjuk és az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepébe. Megkenjük az elkevert tojásfehérjével, megmártjuk a finomra vágott dióban, és visszahelyezzük a sütőpapírra. 15-20 perc alatt szép világos színűre sütjük. Kivesszük a sütőből, majd a mélyedéseket rögtön megtöltjük a narancslekvárral, és dekorcukorral szórjuk meg a lekváros részt.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!