Értékelés: 0/0

Narancsos csirke

Feltöltve: 2015.02.11.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: csirkemell, szójaszósz, narancs

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A csirkemellet apró darabokra vágjuk, tálba helyezzük, és pácoljuk: ráöntjük a szójaszószt, 4-5 evőkanál olívaolajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, enyhén megsózzuk, és frissen őrölt borssal megszórjuk. 30 percig állni hagyjuk. Közben az apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 2 gerezd zúzott fokhagymát, a narancsok lereszelt héját, kifacsart levét, a lereszelt gyömbért, a csiliszószt és 3 dl vizet. Összeforraljuk a mártást, megsózzuk és megborsozzuk. A mártás kifejezetten híg! A csirkemell-darabokat megforgatjuk burgonyakeményítőben, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat, majd a mártásba tesszük a húst és összeforraljuk. A burgonyakeményítős panír fogja besűríteni a mártást. Illatos jázminrizzsel kínáljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!