Értékelés: 0/0

Nagymama csókja

Feltöltve: 2015.01.08.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: sütemény, édesség, keksz, málnalekvár

Hozzávalók

málnalekvár, vaníliaaroma, 5 dkg porcukor, 25 dkg rama, 5 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, 30 dkg liszt, a krémhez 15 dkg Rama

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A Rama-t habosra verjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, és elektromos mixerrel tovább verjük. Hozzászitáljuk a lisztet, tovább verjük a habverővel, de vigyázzunk, már ne verjük túl. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre habzsákból egymástól 2 cm távolságra 4-5 cm átmérőjű gömböcskéket nyomunk. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük őket. A töltelékhez a Rama-t habosra verjük a porcukorral és a vaníliaromával. A kihűlt gömböcskék felét megkenjük a krémmel, a másik felüket málnalekvárral, majd egy ilyen gömböt összeborítunk. Egy éjszakán át pihentetjük, hogy a krémtől a keksz visszapuhuljon, a krém pedig megszilárduljon.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!