Értékelés: 0/0

Mézesmázas oldalas

Feltöltve: 2016.01.19.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: oldalas, gyömbér, zöldség, méz, jázminrizs

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Elkészítjük a mázat: az egyik apróra vágott hagymát egy közepes méretű lábosban 3 evőkanál olívaolajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, az ecetet, a Worchestershire szószt, a mézet, reszelt gyömbért. Beletesszük az aprított fokhagymákat, és 30 perc alatt sűrűre főzzük a mártást, majd simára turmixoljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk hozzá.
A húst bőségesen sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba tesszük, köré helyezzük a darabolt hagymákat, alufóliával lefedjük, és 200 fokos sütőben 2 -2,5 óra alatt omlósan puhára sütjük. Kivesszük a tepsiből, megkenjük a mézes szósz felével és 10 percre visszatesszük sülni 250 fokon. Kivesszük, megkenjük a maradék szósszal, 10 percig pihentetjük, majd tálaljuk. Amíg sül a hús, bő, sós vízben kifőzzük a rizst, ha megpuhult, leszűrjük. A zöldségeket kevés olajon puhára pároljuk, 1 dl vizet öntünk alá, majd elkeverjük a rizzsel.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!