Értékelés: 0/0

Mézeskalács tiramisu

Feltöltve: 2014.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: tiramisu, mézeskalács, mascarpone, fahéj

Hozzávalók

reszelt csokoládé, 1 kezeletlen narancs héja és leve, 4 evőkanál mézeskalácsfűszer, kevés cukor, 5 dkg cukor, 1 tojás, 8 dkg Rama, 25 dkg liszt, fél tasak sütőpor, csipetnyi , 4 evőkanál méz, 1 teáskanál őrölt fahéj, a töltelékhez 2 dl habtejszín, 25 dkg mascarpone

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A cukrot a Rama-val habosra verjük, a tojást enyhén felverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, csipet sóval, hozzáadjuk a mézet és a felvert tojást, a fahéjat és a sót. Összegyúrjuk a tésztát. Ha morzsálódós, nem áll össze, kevés tejet adunk hozzá. 2-3 centi vastagra kinyújtjuk a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon 12 perc alatt készre sütjük. A megsült, kihűlt mézes lapot nagyobb darabokra felkockázzuk. A tejszínt kemény habnak felverjük, összeforgatjuk a mascarponéval, egy kevés cukorral, a mézeskalácsfűszerrel és a narancs reszelt héjával. A narancs levét kifacsarjuk, és megspricceljük vele a mézeslapokat. A lapok felét egy nagyobb üvegtál aljára rétegezzük, rákanalazzuk a krém felét, újabb réteg mézeslap jön, és rá újabb réteg krém. Reszelt csokoládéval és narancshéjjal díszítjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!