Értékelés: 0/0

Mézes puszedli aszalt szilvával

Feltöltve: 2015.01.08.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, sütemény, puszedli, méz

Hozzávalók

fél dl víz, a mázhoz 10 dkg porcukor, 5 dkg méz, 10 dkg Rama, 2 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál tejföl, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 3 evőkanál mézeskalácsfűszer, 10 dkg magozott puha aszalt szilva, a díszítéshez cukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A Rama-t a mézzel együtt felolvasztjuk, de ne melegítsük túl! A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral és a tejföllel. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a mézeskalácsfűszerrel. A tojásos keverékbe belekeverjük a Rama-t, majd összegyúrjuk a liszttel. Hűtőszekrényben minimum 30 percig pihentetjük. A tésztából 30 darab golyót formázunk, a közepükre nyomunk egy-egy darab aszalt szilvát, és lelapítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, majd 160 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Ne süssük tovább, mert kiszárad! Amíg sül a puszedli, elkészítjük a mázat, összeforraljuk a porcukrot a vízzel, és 5 percig bugyogtatva forraljuk a szirupot. A sütőből kiszedett puszedliket azonnal, még forrón megkenjük a szintén forró mázzal. Ahogy szárad, szép márványosra repedezik rajta a máz. Cukordísszel díszíthetjük, de olvasztott csokoládéba is márthatjuk a puszedliket.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!