Értékelés: 0/0

Mézes pogácsa

Feltöltve: 2010.12.04.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: dió, karácsony

Hozzávalók

12,5 dkg méz, 12,5 dkg Rama, 3 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 25 dkg rozsliszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék, 1 kávéskanál tejszín a kenéshez, 1 tojás a kenéshez, 6 dkg dió díszítéshez, 1 citrom

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A mézet a Rama-val felforrósítom, hagyom kihűlni. Simára keverem a tojásokat 2 evőkanál citromlével és a porcukorral, majd hozzáadom a mézes keverékhez.
Összekeverem a kétféle lisztet, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket és a citrom reszelt héját, majd több részletben a mézes-tojásos keverékhez adom, alaposan elkeverem. A tetejét elsimítom, folpackkal letakarom 1 éjszakára hűtőbe rakom.
Másnap a tésztát lisztezett munkalapon lazán átgyúrom, 4 részre osztom, majd 4 cm átmérőjű rudakat sodrok belőle. Mindegyiket 20 egyenlő részre vágjuk, majd lisztes kézzel gombócokat formálok belőlük.
Kissé meglapítom, majd fakanállal kis lyukat nyomok a tetejükre.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem egymástól kb. 5 cm távolságra. Megkenem a felvert tojás és tejszín keverékével, majd a mélyedésekbe 1-1 diógerezdet nyomok.
200 C-on 10-12 percig sütöm.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!