Értékelés: 0/0

Mézes krémes torta

Feltöltve: 2016.02.26.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: méz, krémes, pudingpor, baracklekvár, torta

Hozzávalók

1 dl sárgabaracklekvár, 15 dkg ráma, 10 dkg porcukor, 12 dkg Rama, 3 evőkanál méz, 2 tojás, 50 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, a krémhez 2 tasak tejszínízű pudingpor, 10 dkg cukor, 6 dl tej, 3-4 dkg tortadara

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 30 percig pihentetjük. 5 részre osztjuk, majd mindegyiket 3-4 mm vastag, szabályos, kb. 20 cm átmérőjű kerek lapnak kinyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt sütőlemezen 7-8 perc alatt készre sütjük a lapokat. Hagyjuk őket kihűlni, majd egymásra helyezve-vágva pontos méretre igazítjuk őket. A krémhez elkeverjük a pudingport a cukorral, fokozatosan felöntjük a tejjel, sűrűre főzzük a pudingot, és elkeverjük benne a Rama-t. Hagyjuk enyhén kihűlni, és összeállítjuk a tortát: négy lapot krémmel kenünk, egyet lekvárral, majd egymásra illesztjük őket. A lekvárosat középre. A torta oldalát is megkenjük a krémmel. A tetejét csokidarával szórjuk meg. Szeletelés előtt hűvös helyen egy éjszakán át hagyjuk pihenni.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!