Értékelés: 0/0

Mexikói rakott hús

Feltöltve: 2015.07.30.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: rizs, tojás, rakott, kukorica, kápiapaprika, csilikrém, sajt

Hozzávalók

2 dl tejföl, 1 bögre rizs, 1 fej vöröshagyma, 3 nagyobb kápiapaprika, 50 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg paradicsom, , frissen őrölt bors, 1 teáskanál csilikrém, olívaolaj, 20 dkg morzsolt kukorica, 1 tojás, 10 dkg sajt

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A rizst sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A felkockázott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az egyik, kis kockákra vágott kápia paprikát, a darált húst, a zúzott fokhagymát. Átpirítjuk, majd beletesszük a hámozott, darabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, 40 percig főzzük a ragut, majd belenyomjuk a csilikrémet. Tűzálló tál alját megkenjük olívaolajjal, belerétegezzük a rizst, a húsragut. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett kukoricát és az apróra kockázott maradék két darab kápiapaprikát. A tejfölt elkeverjük a tojással, a reszelt sajttal, megsózzuk, és a zöldségekre kenjük. 230 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!