Értékelés: 0/0

Mentás-csilis török pizza

Feltöltve: 2014.04.04.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: pizza, menta

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A langyos vízben elkeverjük az élesztőt a mézzel együtt. A lisztet elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk az élesztőt és az olajat. Ruganyos tésztát gyúrunk belőle, szobahőmérsékleten 2 órán át kelesztjük, majd átgyúrjuk és még minimum másfél óráig kelesztjük. Minél tovább kel, annál finomabb ízű lesz a tészta. Közben elkészítjük a ragut: az apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a darált húst, megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, az aprított fokhagymát, 1 dl vizet és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve 40 percig főzzük a ragut. Levesszük a fedőt, és sűrűre főzzük a mártást.
A sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokozatán. Egy sütőlemezt kilisztezünk, a tésztát 4 részre osztjuk, majd az egyes részeket kb.6-7 mm vastag ovális alakúra nyújtjuk. Összecsípjük a széleket, csónakot formázunk belőlük, megtöltjük a húsraguval, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és forró sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük a pizzákat.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!