Értékelés: 0/0

Mentás burgonyasaláta sonkával

Feltöltve: 2010.10.07.

0 hozzászólás

Kategória: Köret

Cimkék: saláta, burgonya, sonka

Hozzávalók

60 dkg apró szemű újburgonya, 1 bögre zsenge zöldborsó, 6 szelet pármai sonka, 1 evőkanál tárkony, 1 evőkanál petrezselyem, 1 evőkanál felaprított mentalevél, 1 evőkanál pirított szezámmag, 1 kiskanál dijoni mustár, fél citrom leve, 0,5 dl olívaolaj, 1 kiskanál tahini (szezámmagkrém), , bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Főzd puhára a burgonyát, majd hámozd le a héját. A zsenge zöldborsót rövid idő alatt párold puhára, majd öblítsd le jeges vízzel.
A fürjtojásokat tedd 5 percre lobogó forró vízbe, hámozd meg a héját, és vágd félbe.
Készítsd el a szezámos vinaigrette-mártást: ehhez egy tálkában keverd össze a mustárt a tahinivel, a citromlével és az olívaolajjal.
Egy nagy salátástálban forgasd össze a burgonyát és a zöldborsót. Add hozzá a csíkokra vágott pármai sonkát, és szórd meg a zöld fűszerekkel és a pirított sonkával. Legvégül locsold meg a vinaigrette-öntettel.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!