Értékelés: 0/0

Meggyes-nektarinos marhaszelet

Feltöltve: 2015.07.03.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: marhalábszár, meggy, nektarin

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A marhahúst hagyományos módon levesnek megfőzzük: feltesszük a húst annyi vízbe, amennyi ellepi, és lefedve, lassan, kb. 2 óráig főzzük. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a leveshez adjuk, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségeket is puhára főzzük. A magozott meggyet és a felkockázott nektarint egy lábosba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, 2-3 percig főzzük. A lisztet elkeverjük a tejföllel, fokozatosan adunk hozzá a gyümölcs forró főzőlevéből, majd ha simára kevertük, behabarjuk a gyümölcsmártást. Ízlés szerint cukorral, citromlével és egy csipet sóval, fahéjjal ízesítjük. A hámozott, nagyobb darabokra kockázott krumplit sós vízben kifőzzük. A levesből kivett marhahúst felszeleteljük, és a krumplival, gyümölcsmártással tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!