Értékelés: 0/0

Medvehagymás túrógombóc

Feltöltve: 2015.04.15.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: medvehagyma, túrógombóc, szalonna, zsemlemorzsa

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A túrót áttörjük, a sóval, a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát, a búzadarát, és egy órát állni hagyjuk. Közben a szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. A zsemlemorzsát kevés olajban vagy a szalonna kisült zsírjában aranybarnára sütjük. Fazékban vizet forralunk, és megsózzuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és a forrásban lévő vízben kifőzzük őket. Leszűrjük, megforgatjuk a zsemlemorzsában. Tejföllel, a kisült szalonnával kínáljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!