Értékelés: 0/0

Medvehagymás-ricottás lasagne

Feltöltve: 2014.03.27.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: medvehagyma, Ricotta, lasagne

Hozzávalók

frissen őrölt bors, 1 fej vöröshagyma, 400 g darabolt hámozott konzervparadicsom, 1 kis csokor bazsalikom, 3 dkg rama, 3 dkg leszt, 3 dl tej, 20 dkg ricotta, 1 csokor medvehagyma, 25 dkg lasagne tészta, , olívaolaj, 5 dkg ementáli sajt

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az apróra kockázott vöröshagymát olívaolajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, az aprított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta. Félretesszük a mártást. Besamelt készítünk: az olvasztott Rama-n megfuttatjuk a lisztet, fokozatosan felöntjük a tejjel, közepesen sűrűre főzzük a mártást, és sózzuk, borsozzuk. A kész besamelben elkeverjük a ricottát, beletesszük a megmosott, lecsöpögtetett, felcsíkozott medvehagymát. Botmixerrel úgy keverjük a szószt, hogy a medvehagyma kis darabokban megmaradjon. (Ha nincs botmixerünk, késsel vágjuk egészen apróra). Tűzálló tál alját megkenjük a medvehagymás szósszal, lasagne lapot rétegezünk rá, ezt előbb medvehagymás szósszal kenjük meg, majd megcsepegtetjük a paradicsommártással. Folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak, a tetejére medvehagymás szósz kerüljön, majd megszórjuk reszelt sajttal. Alufóliával lefedjük, 220 fokos sütőben 30 perc alatt összesütjük, az utolsó 10 percre levesszük a fóliát.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!