Értékelés: 0/0

Mediterrán olívás fánk

Feltöltve: 2016.02.26.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: fánk, olajbogyó

Hozzávalók

olaj a sütéshez, 2.5 dl tej, 3 evőkanál magozott olajbogyó, 5 dkg friss élesztő, 30 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál , frissen őrölt bors, 5-6 szem aszalt paradicsom

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne az élesztőt. Elkeverjük a liszttel, a tojással, sóval, borssal, a lecsöpögtetett, felkockázott aszalt paradicsommal, és a darabolt olívabogyóval. Dagasztva ruganyosra, homogénre dolgozzuk a tésztát. Szobahőmérsékleten 1 óráig kelesztjük. Lisztezett felületen ki 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat, és újabb 30 percig hagyjuk őket kelni. Közepesen forró olajban pirosra sütjük a fánkok egyik, majd a másik oldalát is.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!