Értékelés: 0/0

Mazsolás májpástétom pitetésztában

Feltöltve: 2016.03.10.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: joghurt, tojás, mazsola, csirkemáj, pite

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból (liszt, Rama, joghurt, só) homogén tésztát gyúrunk, és 20 percig pihentetjük. Közben a felkockázott szalonnát és hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, lecsöpögtetett májat és a mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, kevergetve 15 percig pirítjuk a májat. Hagyjuk hűlni, botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a tojást. A tésztát kétharmad-egyharmad arányban kettéosztjuk. Lisztezett felületen előbb a nagyobb lapot nyújtjuk ki egy 20-22 cm-es piteformába. Beleszedjük a májkrémet, majd befedjük a kisebb, kinyújtott tésztalappal, amelynek egy kis lyukat szúrtunk a közepébe. Megkenjük a pite tetejét a felvert tojással, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. 10 szeletre vághatjuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!