Értékelés: 0/0

Mázas csirkeszárny káposztás krumplipürével

Feltöltve: 2014.01.31.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: csirkeszárny

Hozzávalók

, 1 evőkanál Worcester szósz, 1 kg csirkeszárny, 1 kg krumpli, 80 dkg fehér káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 dl tej, 4 dkg Rama, étolaj, 1 mokkáskanál mustár, 2 evőkanál 10 %-os ecet, 1 teáskanál cukor, a BBQ mázhoz: 2 evőkanál ketchup, 1 evőkanál méz, bors, 1 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, olajjal enyhén megkenjük, tepsibe tesszük, és alufóliával lefedve 180 fokon 50 percig sütjük. Közben hagyományos módon krumplipürét készítünk, és kevés mustárral pikánsra ízesítjük. A káposztát vékonyan legyaluljuk, a hagymát vékonyra szeleteljük, és az olajon elkezdjük párolni. Sózzuk, bőségesen borsozzuk, az ecettel és kevés cukorral ízesítjük. Egészen lassan, kevergetve készre pároljuk. Mikor kész, összeforgatjuk a pürével. A ketchupot elkeverjük a mézzel, az olívaolajjal, a Worcester szósszal, az aprított fokhagymával, sóval, borssal. Kenőtoll segítségével megkenjük a csirkéket a mázzal, a sütő hőfokát maximumra vagy grill fokozatra növeljük, és a szárnyakra rápirítjuk a mázat.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!